sâmbătă, 14 februarie 2009

Sfantul Valentin (alez)

14 Februarie. O zi oarecare pana acu ceva ani, cand din dorinta de afirmare a statului roman, s-a propus introducerea sarbatorii americane Sf. Valentin, cica sarbatoarea dragostei. O zi in care fetele au asteptari marete din partea baietilor. DEGEABA!. Daca intreb orice fata cine a fost Sf. Valentin, se uita la mine si intreaba "de unde sa stiu eu?".
Dupa parerea mea, Dragobetele ar trebui sarbatorita cu adevarat, pentru ca e o traditie si o sarbatoare romaneasca. Probabil ca luna februarie era considerata luna de primavara, iar ziua de 24 era inceputul anului agricol.Dragobete este considerat a fi fiul Dochiei, un barbat chipes si iubaret nevoie mare. Nu bland ca Sf. Valentin, ci navalnic el era la daci zeul care, ca un "nas cosmic", oficia in cer la inceputul primaverii nunta tuturor animalelor. Asta o sa discutam mai mult in ziua respectiva.
Totusi blogul este dedicat vietii de la sat, so ... astazi, de dragobete, satenii probabil pleaca la o bere, fara femei ca totusi ce e Sf. valentin? o porcarie importata pentru a incerca sa ne integram.

2 comentarii: